Nu-mi mai da like din inerție, că nu mă-ncălzești cu nimic

Postăm, postăm, și iar postăm. Nu trece zi fără să nu postăm ceva, nu trece oră fără să nu lăicuim altceva. Simțim cum ni se scurge viața printre degete dacă nu punem măcar o poză sau un citat celebru, pe facebook. Și așteptăm… nu știu dacă nemurirea sufletului, dar cel puțin un like tot vrem să obținem. Dacă-i doar unul, ne cam supărăm, că doar n-avem un singur amic în listă. Și ne-ntrebăm: da’ restul ce fac? Vegetează? Dă-mi, bă, like la poză! Ce, te faci că n-ai văzut-o? Zgârcitule!

Și uite-așa suntem prinși în imensa mașinărie virtuală arhi-cunoscută de întreg mapamondul, ajunsă până și-n cele mai tenebroase ghene de gunoi populate cu te miri ce oameni. Până și ăia au zmartfon, chiar dacă stricul necesar ține deja de utopie. Dacă e să le faci un inventar, constați că au laptop, smartphone, tablete și alte gadgeturi, dar apă curentă, curent, baie sau acoperiș deasupra capului ioc. Nu mai pui la socoteală țoalele de firmă și parfumurile cu care-și astup mirosurile îmbietoare la… borală. În fine! Cert e că suntem în pas cu tehnologia chit că avem cu ce, sau nu prea. Smartphone-ul a ajuns să fie ca pișarea: o nevoie fiziologică ce stă la baza unei piramide celebre, ”plămădită” de unu’ Maslow(cică un mare psiholog american ş-ăsta, studiat pe la orele de psihologie). Dacă-l ai, musai și facebook. Chiar și dacă nu-l ai, tot îți faci cont, că mai intri de pe clasicul pentium al vecinului.

Și uite-așa stăm în online, postând, scrollând, share-uind și like-uind niște ceva-uri. Dar multe făcute din inerție, fiindcă alții au făcut-o, și noi am prins mișcarea din mouse ș-o punem și noi în practică, căci numai așa se formează o rețea. Te prinzi în horă fără să-ți dai seama. Îți place, nu-ți place, înțelegi ceva sau nu, tu dai click.

În situația asta mă-ntreb: oare ar fi mai bine să primesc 1000 de like-uri venite din complezență, sau prefer 10 conștientizate ca la carte? Vă las să vă decideți în liniște, dacă aveți dileme ca și mine.

Pe curând!

Advertisements

8 Replies to “Nu-mi mai da like din inerție, că nu mă-ncălzești cu nimic”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s