Cum să te lași de credință în 7 pași

  1. Naște-te într-o familie de credincioși. Or să-ți impună să mergi la biserică, să te rogi, să nu bârfești popi care trec cu mașini scumpe prin fața ta și se duc zilnic la curve sau se f*t în cur cu alți popi/enoriași. Când o să le vezi pe toate astea, îți spun eu că sigur o să le bagi p**e în cur, gură, nas, urechi și unghii sutăniștilor.

  2. Stai la sfințitul caselor și vezi cum se comportă slujitorul domnului. Tu, ca un bun creștin, stai cu sufletul la gură și-l aștepți să vie să-ți sfințească casa. Astfel, conform credinței, familia ta va fi păzită tot anul de rele. Popa, cu sufletul la gură și emoționat, așteaptă și el să vină; diferența e că el are emoții gândindu-se la banii pe care îi va ține în mână, sperând că vor fi cât mai mulți. În funcție de sumă, și comportamentul lui față de tine va varia. Uneori, dacă dai puțin, nici nu-ți intră în casă; direct din pragul ușii marchezi insignifianta sumă și gata, fără comentarii! că popa e Dumnezeu și tu ești un slobozit.

  3. Du-te pe la mănăstiri. Fac ăia un bizniz pe acolo cu cruciulițe, iconițe, sucuri, apă sfințită și energizant de nu-ți vine să crezi! Și la suprapreț toate! Credința costă, creștinule! O fi fost și Fanta aia la sticluță de 0,25 de plastic sfințită? că tare scumpă mai era…

  4. Du-te la Parascheva sau la Boca. Gunoaiele și sarmalele sunt pe primul loc. Lumea e ruptă-n gură de foame, nu de credință. Pentru o firimitură își scot și ochii, evident, tot în numele credinței. Unde mai pui și cuvintele grele ce zac la gura multor credincioși… Uneori, am senzația că se țin tot anul ca să poată deversa valurile de salivă însoțite de un dictionar român de înjurături, toate luate de la A la Z. Și, într-un fel, îi înțeleg: atunci când stai zile întregi în picioare la coadă, în frig, e normal să ți se mai atrofieze și creierul.

  5. Urmărește-i pe ăia care-și fac selfie cu moaștele. Atât! Ăsta a fost momentul când ți-ai luat catrafusele și te-ai dus dracului spre satană, ateism, BDSM sau altceva, numai departe să fii de credincioșii p***i.

  6. Încearcă să critici în fața enoriașilor credința asta opulentă a patriarhiei… Ai făcut-o? Mai ești în viață? Crede-mă, te aleargă cu securea dacă îndrăznești să crâcnești.

  7. Nu fi fariseu! Păi, dacă nu ești fariseu, automat nu ești credincios. Da’ unde ai mai văzut tu credincioși pe bune, hă? Băi, acesta…ia vezi! Tu nu te duci la biserică să te rogi pentru alții în sfânta duminecă, ai înțeles? Tu trebuie să te duci la biserică să te vadă alții, și să mai vezi și tu una, alta…nu de alta, dar să mai ai subiecte de bârfă.

Dacă nici acum nu te-am convins să te lași, caută și vezi ce averi deține biserica.

P.S: Dumnezeu e unic, biserica e substantiv comun.

Advertisements

One Reply to “Cum să te lași de credință în 7 pași”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s