În viață nu primești ce îți dorești

Viața e ca o Satană arătoasă, cu forme voluptoase, după care salivezi, indiferent de sexul din pantaloni. În timp ce unii reușesc s-o cucerească, alții nici măcar nu îndrăznesc să viseze la ea. Dacă te știi fermecător, dar nu ca la manele, și ai textele la tine, cred că ai avea ceva șanse s-o faci, cel puțin, să-și arunce privirea spre tine. E necesar să fii galant, pentru că doar așa poți impresiona o cucoană impunătoare. Dar nu doar galanteria e necesară, ci multe alte atuuri strânse pot duce la o victorie sigură. O damă vrea să fii și cioban, și geniu, și porc, și tâmpit, și băbălău, și…etc, pe lângă clasica galanterie pe care trebuie să o deții obligatoriu. Practic, trebuie să fii exact cum îi joacă ei mintea pe care, evident, trebuie să i-o și citești. E o rețetă simplă, nu? Deci, dacă nu ești un Dumnezeu în viață, atunci să-ți iei gândul de la dânsa, clar!

Lăsând gluma la o parte, viața e plină de surprize. Când crezi că o stăpânești, afli că te stăpânește ea pe tine; când crezi că știi ce-i aia viață, descoperi că ești un îngust închistat în propriile prejudecăți. Oricum ai da-o, viața asta e destul de complexă, și te face să treci prin toate stările, inclusiv prin stări de nebunie temporară când habar n-ai ce cauți tu pe pământul ăsta, ce-i ăla pământ, ce-i ăla univers, ce-s alea cuvinte… dar mai apare câte-un personaj pitoresc în peisaj care te reintroduce – brusc – în ritmul natural, de la călătoria în nebuloasa nebunie. Atunci îți reiei cursul tipic, cel plictisitor, mecanic și repetitiv. Din când în când mai faci câte o escapadă cu ajutorul imaginației, și cam atât.

Pe unii, viața nu-i lasă să se plictisească. Pentru a-i stimula, le mai dă câte o boală, câte un necaz. Unii mai ajung prin spitale, alții pe la morgă, alții pe la vraci sau popă. E firesc să primim astfel de provocări, pentru că doar așa vom aprofunda mai mult noțiunea de „viață”. Trist și drept este atunci când anumiți indivizi se repetă, fiindcă nu reușesc să învețe nimic, și perseverează. Se pare că viața știe ce-ți trebuie, și îți oferă exact ce meriți, și cât meriți. Și când scriu lucrurile acestea, exclud bunurile materiale, pentru că mi se par irelevante, și cine deține bogății imense, cred că are lipsuri pe alte planuri. Acum, depinde și de compromisurile pe care vrei să le faci pentru a obține ceva. În ecuație intră și inteligența: dacă o ai, e bine… vei suferi toată viața ta, îngropat în semne de întrebare, frustrări și supărări. Dacă n-o ai, o să mori în ignoranță, mereu cu zâmbetul pe buze, și cu prostia din dotare.

Dar, viața e frumoasă, fraților! Iar încercările pe care noi le numim greutăți reprezintă, taman, farmecul.

Hai, s-aveți o viață neplictisitoare! V-am pupat.

Advertisements

8 Replies to “În viață nu primești ce îți dorești”

  1. Exista si-o vorba din popor (a se citi topor): “Omu’ cat traieste, invata. Si tot prost moare”…
    Lasand proverbialele expresii romanesti la o parte… fain articol! Ai dreptate… viata este plina de surprize si lucruri neprevazute. Unele frumoase, altele mai putin… unele emotionante, altele mai dure… si, nu exista un manual de instructie, nici registru de sugestii si reclamatii pentru ceea ce se numeste VIATA.

    Liked by 1 person

    1. Cred că ăsta ar fi farmecul vieții, nesiguranța, dar nu aia tâmpă, ades întâlnită în rândul idioților. Ăia se aruncă cu capu-nainte, dar le iese. Straniu e că sunt și fericiți, de parcă cineva i-a înzestrat numai cu bine. Și au și noroc, cumva. Daaaar, viața e – zic eu – cu de toate, deci, interesantă.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s