Prostia-i omenească. Top 5 proști: bâtă, gârlă, ireali, infiniți

Și am revenit pe meleaguri virtuale cu un clasament dospit deja de ceva vreme. Se spune că prostia, în anumite cazuri, depășește granițele imaginarului și a capacității noastre de percepție. Ei, eu aș zice că la câți proști am întâlnit la viața mea(relativ scurtă, deci va fi reactualizat periodic acest top), îmi permit să afirm prin scris(dactilografiere) că misticul în prostie pare, ușor ușor, să se deslușească, cu toate că mai are încă niște cărări necunoscute – pratic, niște prăpăstii sinistre în care dacă te afunzi chiar de ești vreun alpinist experimentat de geniu, te duci în mă-sa hăului negreșit. Dar să nu mai pierd timpul, și să încep topul în ordinea descrescătoare, întru păstrarea suspansului nambărului uan păntru final.

5. Prostul înțelept este acel prost care, deși are vreo nșpe facultăți, mastere și doctorate la activ, nu poate fi un om în societate, și deci e un căcat cu băț înfipt în cur care are impresia că o funcție îl definește ca ins. Acestui prost îi lipsește simțul inteligenței, dar are capacitatea de a atinge mare parte din funcțiile de conducere. Proștilor ăstora trebuie să le lingi mereu popoul, sau să le lingi părul cum își linge câinele cucul și coaiele. Neam prostul ăsta cere să fie mereu lăudat, și nu acceptă un altul mai jos în ierarhie care poate să-l surclaseze din multe puncte de vedere. În imensa lui non-gândire, căcatul cu ochi are suficientă înteligență cât să creadă că doar el e stăpânul universului, iar restul niște sclavi. Așa că, băi săracilor care sunteți voi săraci, dacă vă întâlniți cu astfel de speci…personaj în viață, ori îi sugeți pula, ori o beliți.

4. Prostul neșcolit, dar plecat pân’ afară e ăla de Italea, Spanea, Jermanea, Haustrea și, mai nou, Danemarca. După trei zile de stat prin afara granițelor țării(boscheți, tufișuri, portbagaje ori parcuri), el stranero uită limbă, uită țară, uită mamă, uită tot. Memoria îi revine însă când se întoarce cu câțiva zeci de euro în buzunar după trei luni de contract de sclavie(un fel de 12 ani de sclavie, dar de tura asta românească, deci albă), bani pe care-i cheltuie cu vizibilitate maximă către sărăciile care nu știe că el ie bos și că muncili prestate dă iel în străinătățuri ie dă mare valoare. Acest individ are tendința de a arunca cu banii în stânga și-n dreapta fără număr, constatând, totuși, la final, cu stupoare și teroare că, de fapt, banii cu care el venise în țară aveau totuși, un număr, chiar restrâns din păcate… Mai e de reținut faptul că, pentru a pleca iar la muncă e nevoit să se împrumute cu bani chiar de la sărăcii. Prostul neșcolit are, totuși, școala vieții în accepțiunea lui, și deci nu e nevoit să aibă mai mult de patru clase pentru a se descurca ăn veață. Școala, din punctul lui de vedere ie inutilă, nu produce bani; cate stie el nu stie profesori sal anvete, adik smekerie alea alea. Are tendință de futurist, atotștiutor, boss dă boss zăbălos și macho în gunoi.

3. Prostul pulii este prostul ăla cu care te întâlnești prin baruri: că e hipster, manelist, rocker, clubber, indie-rocker, hip-hop-er ori alt gen muzical, e la fel… la fel de prost. Nu știe nimic, dar vrea să lase impresia că știe multe. Adesea aduce după el dâra de prostie, copiază în foarte mare chestiile facile și îi place să se dea în spectacol pentru a fi plăcut. Pentru că e o categorie vastă, trebuie să recunoaștem cu durere în suflet că printre ăștia ne-am aflat și noi la un moment dat în viața noastră(dacă nu cumva ne aflăm și acum!).

2. Prostul credincios e ăla cu credință în suflet, care-și face datoria mergând la biserică în fiecare zi de duminică, cu toate că înainte de slujbă din Dumnezeii mă-tii! și Cristosu’ mă-tii! nu reușește să-i mai scoată pe cei dragi. Posibil ca ele(înjurăturile) să fie un act de credință neînțeles de atei, și deci și o iubire incomensurabilă pentru familia la care ține enorm. De aici mă pot duce la ideea că oamenii religioși nu se încurcă decât cu sărbătorile; toate cu pulă(să-mi sugi, să-mi bag, du-te-n, mânca-mi-ai) sunt o blasfemie. Regnul celor credincioși nu acceptă o altă religie, Dumnezeul lor e unic, iar al celorlalți să-l ia mama dracului! Cutremurați până-n măduva oaselor de spiritualitate, această categorie are tendința să te ardă pe rug dacă nu le accepți Dumnezeul. În cazul în care deschizi gura zicând că ești ateu, deja o să simți cum vorbești cu o furcă înfiptă-n spate, deci cu dificultate. Foc de tabără se va face în jurul tău, iar dansurile ritualice vor fi menite nu să-l scoată pe Satana din tine, ci să fii o masă cât mai copioasă… muhahahaha!

1. Tata la proști e tata la toți borfașii; deși cu experiență de viață(practic, anii), prostia lui rămâne intactă. I se potrivește foarte bine vorba aia „ca frunza pe apă”. Practic, aici vorbim despre boșorogul ăla de 80 de ani care tot prost grămadă a rămas, cu toate că a făcut 80 de ani umbră acestui pământ degeaba. Unui asemenea individ trebuie să-i spui „săru’ mâna” fără să crâcnești și un „să-mi sugi pula” pe din dos; el nu acceptă copii impertinenți, și deci lui vârsta trebuie să i-o respecți, chiar dacă se comportă ca un cretin. Ăsta a fost un prost toată viața, s-a comportat execrabil cu toată lumea cât a putut și cât l-a dus pe el capul, dar are pretenția să fie întreținut la bătrânețe – cu toate că își continuă atitudinea de-ți vine să-i fuți una-n meclă – foarte royal, cum ar spune englezu’. Păi măi bătrânelule bășinos, ai ajuns neputincios, ai fost un jeg uman și continui să fii la fel de jeg uman și mai vrei să vină lumea să te spele la cur? Ia mai du-te matale în crucea mă-tii și fă-ți singur treburile, că nici dracu’ n-o să mai vină să te slugărească la ce atitudine ai matale. Ori verși banu’ gros ca măcar îngrijitorul să aibă o motivație, ori… baftă, nene! Și nu, nu sunt de acord să fii respectuos doar pentru că are niște ani; în principiu, trebuie să meriți să fii respectat, nu să te comporți ca un căcat dar să emiți pretenții. Așadar, hai să ne mai gândim nițel, că așa închidem ochii și când ne flegmează șefii, dar noi lăsăm de la noi, închidem ochii, ca să nu zburăm din firmă. Astfel de atitudini nu pot decât încuraja impertinența și lipsa de bun simț. O palmă peste față ori un bobârnac merită oricare nu știe decât să fie bossy și rude cu tine, cel care ai fost fair play. Gata, că m-am cam murdărit de engleză pe la gură…

Și cam ăsta ar fi topul proștilor pe care eu am reușit să-i descifrez cât de cât; nu e complet, căci prostia, după cum știți, nu are margini.

Poate proștii voștri or fi diferiți?…

Hai, zi productivă să aveți.

Advertisements

2 Replies to “Prostia-i omenească. Top 5 proști: bâtă, gârlă, ireali, infiniți”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s