Alte câteva gânduri despre politică

Urmărind – cu un dezgust aproximativ și cu o pungă de vomă lângă căpătâi – tot scandalul politic din P.S.D. care se ține de vreo câteva zile bunicele „pă peste tot”, m-am hotărât să-mi dau și cu eu părerea pe aci, ca un bun român ce sunt. În timp ce Grindeanu, sprijinit de forțe „oculte” îl păruiește cu (ca)patos(pare un fel de scenariu demn de Capatos) pe Dragnea, încercând să-i pună piedici ca acesta să pice de pe piedestal, lumea încă mai iese în stradă din dorința de a avea o Românie curată și lipsită de hoți. Cu scânteie-n priviri, într-o paletă de vârste, având la purtător câte o mică lozincă proprie amuzantă dar și cu mesaj direct, schițată fie pe un carton sau foaie A4, oamenii par că încă se încăpățânează să spere, din moment ce nu încetează să iasă în stradă, iată, de mai bine de 100 de zile. Între timp, jocurile cretine acaparează și ultimul glas venit din rândul doritorilor de schimbare… Uneori, privind poveștile în paralel, am senzația că circul politic mânjit cu deșeuri toxice are ca scop principal înăbușirea protestatarilor. Însă e doar o idee, pe lângă altele care-mi trec prin minte în fiecare secundă a vieții mele. Cu toate că-s doar doi sau două mii de oameni în stradă, parcă-mi vine să urlu alături de ei, de aici, din fotoliul de unde tastez aceste gânduri, din dorința de a-i face mai vizibili. Două sute și ceva de like-uri pentru cinci poze nu e suficient; România trebuie să-i susțină pe aceștia mai mult ca oricând! Sunt oameni visători ca mine, ca tine, ca noi, ca voi, și vor o țară frumoasă, liniștită, unită, fără ură, fără rupturi de neam și fără scârbă-n priviri. Oameni sătui de necazuri, de supărare, de gunoaie, de negativ, de cap plecat, de șpăgi, de vorbe urâte, de bajocură, de breaking news, de țara lucrului prost făcut sau sisific, ori țara condusă de toate țațele. Ei bine, parcă în ciuda lor politicienii se încăpățânează să-și facă mendrele în bună regulă pe toate canalele media, în loc să-și facă de lucru și să facă o treabă bună pentru țărișoara asta destul de zdruncinată și înstrăinată. În timp ce unii muncesc, și muncesc din greu pe bani puțini, în condiții nu tocmai decente, statul vine și le ia mișelește niște drepturi(fără alegere) ca să le plătească ăstora zoaiele pe care și le varsă constant pe la tv, pe la conferințe de presă, prin ordonanțe de urgență, ș.a.m.d. Și tot cetățenii de rând sunt de vină că lucrurile stau atât de prost. Și tot protestatarii sunt arătați cu degetul și urecheați că de unde au ei timp să stea pe străzi, că ei, de fapt, nu muncesc, ci doar freacă menta. Da, păi oamenii ăia care ies de la serviciu și se opresc direct în stradă sigur trag chiulul, sigur mami și tati le-au asigurat un trai luxos, cu bolizi și week-enduri la Mămaia în cluburi de prostovani, nu de fițe. Și, probabil, din plictiseală, mai ies și ei în stradă pentru un selfie sau un ‘şto. Clasica gândire de politician cu tupeu nesimţit şi arogant. 

Ori, în condițiile astea nici nu e greu de înțeles de ce nemulțumirea față de așa-zișii parlamentari s-a implementat în fiecare român. Pe rețelele de socializare vezi numai comentarii negative la adresa lor, oamenii își doresc ca ei să crape, să-i ia DNA-ul ori să le confiște toată averea. Unii i-ar aștepta chiar și în spatele blocului pentru a-i boxa ca la carte, atât de multă ură au strâns pentru ei. Credibilitatea, azi, a unui reprezentant politic este aproape nulă, și pe bună dreptate, din moment ce ăla care e pus în frunte în loc să-i ajute pe bieții oameni, îi fură și-i bajocorește. E ca și cum ai lucra benevol pentru o persoană care, în loc să-ți mulțumească fiindcă datorită ție face profit și se îmbogățește, îți dă cu șutul în cur și râde de tine înfundat. Se strâng cu sutele în parlament să-și voteze pensiile și salariile pe care și le triplează cu fiecare ocazie, dar nu sunt în stare să păstreze măcar o minimă decență când vine vorba de jocuri politice din interior. E o mahala la nivel înalt, rufe jegoase spălate public, și atunci exemplul dat pentru viitorul copiilor României este unul negativ, suburban și incult.

Cam așa arată tabloul actual văzut prin ochii mei. O greață totală, oameni nepregătiți în fruntea țării, proptiți într-o barcă împinsă de niște triști supuși, cu vocabular de făi, hăi și ceală. Indivizi care-și urmăresc interesele personale pe față, adormiții neamului din parlament, plătiți din buzunarele cetățenilor cinstiți.

Și eu sper ca ei să crape. De rușine. De îmbuibați ce sunt. De neam-prostie. De hoție. De de toate!

Zi minunată să aveți.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s